Home Inspirationsartikler Hvad skal man have på som gæst?

Hvad skal man have på som gæst?

by Konfirmationsportalen

Det er ved at være den tid på året, hvor tusindvis af unge konfirmander træder ind i de voksnes rækker. Det betyder også, at mange af os kan se frem til at blive inviteret til konfirmationsfest, hvis ikke flere af slagsen. Spørgsmålet er bare lige, hvad man skal have på af tøj til en konfirmation, når man er gæst.

Konfirmanderne har som regel flot tøj på, hvor drengene plejer at have jakkesæt på og pigerne hvide kjoler. Men betyder det, at gæsterne også skal klæde sig fint på?

Svaret er ja og nej. Selvom konfirmationen er en stor fest, findes der ikke nogen dresscode, der forlanger et vist niveau af formel påklædning. Konfirmationsfesten er på mange måder en uhøjtidelig fest, hvor familie og gode venner samles for at fejre konfirmanden og det faktum, at vedkommende nu officielt kan kalde sig for et voksent menneske.

Det betyder selvfølgelig ikke, at man som gæst bør dukke op i et par kondisko med cowboybukser og t-shirt. Gæsterne skal være præsentable i deres påklædning. Og præsentabel påklædning findes i mange forskellige udgaver.

Sådan kan den mandlige gæst klæde sig på

Jakkesættet må siges at være mest velegnet som tøj til konfirmationen, hvor et klassisk gråt jakkesæt ikke ville være noget dumt bud. Ligeledes er et klassisk smart casual outfit bestående af brogues, chinos, skjorte og blazer en fornuftig konstellation. Her kan du selv bestemme, hvordan du vil skrue på de forskellige knapper i forhold til farvesammensætning.

Som gæst er det vigtigt at føle sig godt tilpas. Derfor er der ingen grund til at iklæde sig tøj, man føler ubehag ved. Hvis du ikke er meget for at have en blazer på, kan du vælge et afslappet og pænt outfit, som eksempelvis kunne bestå af følgende:

Pæne sorte snøresko

Your Turn sko

Your Turn sko / Find konfirmationsskoene her

Klassiske blå jeans

Kiomi jeans

Kiomi jeans / Find bukserne her

Hvid rullekrave

Your Turn rullekrave

Your Turn rullekrave / Find rullekraven her

Så enkelt (og billigt) kan det faktisk gøres. Selvom du hverken har blazer eller skjorte på, vil du alligevel fremstå nydelig og præsentabel.

Sådan kan den kvindelige gæst klæde sig på

Som kvindelig gæst til konfirmationen gælder de samme regler. Kvinder har dog den fordel, at de har mange flere muligheder for at klæde sig præsentabelt, da der eksempelvis findes så mange forskellige kjoledesigns. Der findes kjoler som både er afslappede og elegante. Ligeledes findes der elegante formelle kjoler. Pointen er, at det er svært for de kvindelige gæster ikke at fremstå præsentable til konfirmationsfesten. Kort sagt er det fornuftigt at vælge en kjole som kvindelig gæst til konfirmationen.

Flot sommerkjole

Vero Moda Kaya sommerkjoler

Vero Moda, VMKAYA rullekrave / Find sommerkjolen her

Related Articles