Home Inspirationsartikler Konfirmationsmad – hvad skal man servere for gæsterne?

Konfirmationsmad – hvad skal man servere for gæsterne?

by Konfirmationsportalen

Efter alle konfirmanderne er blevet konfirmeret i kirken, starter den rigtige fest. Konfirmanderne tager hver især hjem til deres egen fest, hvor der er gjort klar med god konfirmationsmad og alt hvad hjertet begærer af drikkevarer. Men inden hele festen er klar til at blive skudt i gang, er der en masse planlægning forbundet – heriblandt maden.

For findes der nogen retter, der i særlig grad forbindes med konfirmationsmad? Og hvad forventer de inviterede gæster af menuen? Er der nogen generel etikette, som har relation til konfirmationen i forhold til den efterfølgende fest?

Det korte svar er nej, ikke rigtigt. Konfirmationsfesten og dermed den serverede konfirmationsmad er i høj grad op til den individuelle konfirmand og familie. Nogle ønsker at gøre det helt store ud af konfirmationsmaden med femretters menu og dyr rødvin i hotellokaler, hvor andre er mere til den uformelle opsætning med buffet, dåsesodavand i et opslået festtelt hjemme i baghaven.

I overvejende grad er det sidstnævnte konstellation, der gør sig gældende til konfirmationsfesten. Det er ganske enkelt for dyrt at afholde gildet i fine lokaler med hyrede kokke og tjenere. Insisteres der på, at festen skal holdes i de lidt finere omgivelser, findes der masser af gode restauranter, der tilbyder disse forhold og dem kender I bedst selv.

Catering til konfirmationsfesten

Der findes dog rigtigt mange muligheder i forhold til fremragende konfirmationsmad til festen i baghaven. Den mest populære løsning er at finde et fornuftigt cateringfirma, som kan stå for madlavning og alt det lavpraktiske. Det er sjældent nogen god idé selv at stå for det hele, da far og mor vil stresse rundt, frem for at være tilstede og fejre konfirmanden.

Smageriet er specialiseret i at forsyne festen med lækker konfirmationsmad, hvor du har mulighed for at bestemme nøjagtigt, hvordan buffeten eller festmenuen skal se ud. Du kan vælge selv at designe buffeten eller festmenuen, men muligheden for at vælge en allerede fastlagt menu har du naturligvis også.

Jespers Torvekøkken er ligeledes kendt for at sikre, at smagsløgene bliver forkælet med kreativ konfirmationsmad af højeste kvalitet. Her har du samme muligheder for at styre, hvad der skal serveres. Dog er det som regel bedst at overlade arbejdet til eksperterne og i stedet fortælle, hvad præferencerne er. Skal det være bøffer med kartofler? Fisk? Kylling? Uanset hvad dine præferencer er, kan du være sikker på, at de finder den rigtige løsning til festen.

Artiklen fortsætter under billedet…
Konfirmationsmad – hvad skal man servere for gæsterne?

Buffet eller festmenu?

Når man er nået til konklusionen, at konfirmationsmiddagen skal forsynes af et cateringfirma, er der et sidste valg, der skal træffes. Nemlig om det skal være buffet eller festmenu. Der er ingen tvivl om, at en stor buffet er den nemmeste løsning, da der på den måde ikke er behov for tjenerfolk i samme omfang. Hvis konfirmationsfesten består af mange gæster, er buffeten umiddelbart det rigtige valg. Til festen hvor det kun er familie og nære venner som deltager, er en festmenu af eksempelvis tre retter et godt valg. Alt andet lige bliver oplevelsen mere mindeværdig, når den opdeles i faser. Vær dog opmærksom på at det kræver en del ressourcer ift. service og tjenere. Derfor er det altid en god idé at konsultere cateringfirmaet omkring sådanne praktikaliteter.

Related Articles