Home Inspirationsartikler Indbydelser til konfirmation – inspiration og gode idéer

Indbydelser til konfirmation – inspiration og gode idéer

by Konfirmationsportalen

Det er snart ved at være tid til, at indbydelser til konfirmation skal sendes ud til de gæster, I har besluttet Jer for at invitere. Inden I opretter et facebook event med coverbillede af konfirmanden, er det dog en god idé at tænke over, hvordan indbydelserne kan gøres flotte og indbydende. Konfirmationen er en stor og mindeværdig dag. Derfor bør indbydelserne også være det. Det med facebook var selvfølgelig skrevet i sjov.

Der findes mange forskellige måder, indbydelser til konfirmation kan se ud. Man kan vælge at præge indbydelserne af kreativitet og på den måde gøre dem ekstra interessante. Ligeledes er de klassiske indbydelser til konfirmation en fin løsning. Klassiske indbydelser er som regel præget af elegance og kvalitet, hvor der er stor fokus på at gøre det enkelt og præcist.

En klassiske indbydelse kan se sådan her ud:
Invitation

Det er nemt at lave disse indbydelser selv. Du skal ikke bruge mere end en computer og printer. Microsoft Word er et godt program at bruge til at lave dem. Overvej om ikke der skal købes noget specielt papir. Almindeligt printerpapir er for tyndt og skrøbeligt. Find i stedet papir med en god tykkelse og gerne i en anden farve. For at holde det klassisk og elegant er sådan en cremefarve fx velegnet. Udover papiret skal der også findes nogle kuverter, der matcher selve indbydelsen. Dem kan du finde i relevante diverse butikker som Bog & Idé.

Nemmest er det dog at udnytte internettets muligheder. Der findes nemlig mange webshops med store udvalg af flotte indbydelser til konfirmation. Der er både formelle, uformelle, sjove, søde og kreative af slagsen. Det er også muligt at designe indbydelserne selv, hvor eksempelvis Vistaprint og Poobies og har et brugervenligt program til dette formål. Her kan du hurtigt få brugt en masse tid på at perfektionere indbydelsen.

Til konfirmationsfesten er der ofte inviterede gæster, man ikke har set i flere år. Derfor ligger der en fornuftig mulighed i at basere indbydelserne på et godt foto af konfirmanden. Det er en god måde at gøre indbydelserne personlige og faktisk også interessante. I konfirmationsalderen udvikler man sig hurtigt, hvorfor det altid kommer som et chok for folk, når de ser hvor meget der er sket på blot to år.

Optimalprint har mange forskellige eksempler på, hvordan sådan en indbydelse kunne se ud. På den måde kan du selv bestemme om billedet skal være dominerende, i baggrunden og så videre.

Digital indbydelse

En alternativ måde til at lave en indbydelse til konfirmationen, kunne være at lave en hjemmeside. Hjemmesiden kunne fungerer både som en invitation, men også med en ønskeliste, information om festen og billeder efter festen. Det er slet ikke så svært at lave en hjemmeside, som mange tror. Hos SimpleSite er det let at oprette og sætte sin hjemmeside op, ligesom man ønsker det. Lav din egen konfirmationshjemmeside lige her.

Indbydelser til konfirmation – hvad skriver man?

Selvom design, papir og kuvert er vigtigt, må vi ikke glemme, at der også skal stå noget i selve indbydelsen. Spørgsmålet er bare, hvad skal der lige stå?

På mange måder er det ret enkelt. Det skal nemlig gøres kort og præcist. Undgå at gøre indbydelserne teksttunge. Lange invitationer har folk sjældent interesse i at læse.

Teksten i indbydelsen kan eksempelvis se sådan her ud:

Kære Tante,

Jeg er ved at være en voksen herre og træder snart ind i de voksnes rækker. Derfor vil jeg meget gerne se dig i XX kirke d. XX maj kl. XX, hvor jeg skal konfirmeres.

Konfirmationen fejres efterfølgende på Konfirmationsvej 13, hvor der vil blive serveret god mad, drikke og underholdning i lange baner. Det bliver alle tiders fest.

Jeg glæder mig til at se dig.

Kære/Venlig hilsen

Konfirmanden

S.U. senest d. X.X”

Related Articles