Konfirmationsportalen > Konfirmationsfest > Takketale til konfirmation

Takketale til konfirmation

Det er almindelig høflighed at konfirmanden holder en takketale til sin konfirmation. Med takketalen udtrykker konfirmanden sin taknemmelighed til sine forældre, familie og venner. Det er derfor en god ide med en god takketale til konfirmation.

Takketalen er ofte den første rigtige tale konfirmanden hold i sit liv, så det kan være en stor mundfuld at skrive og holde den. Men fortvivl ikke, her er hjælp at hente.

Det er selvfølgelig godt hvis konfirmanden kan skrive en original takketale, men der er nogle elementer der bør indgå i talen:

  • Tak til forældrene, både for konfirmation og for “livet”
  • Tak til gæsterne fordi de kom og er med til at fejre dagen
  • Tak for gaverne

Ud over ovenstående kan der inddrages sjove historier fra konfirmandens liv – historier som konfirmanden har oplevet sammen med gode venner og familien. På den måde kan konfirmanden fremhæve venner eller familie som man gerne vil gøre særlig opmærksom på at man holder af.

Læs i øvrigt her mere om det at holde en konfirmationstale og taleskrivning.

Et alternativt til takketalen kan være en takkesang. Takkesangen bør som udgangspunkt indeholde det samme som takketalen, men det kan for nogle være lettere at skrive en sang som alle er med til at synge.

Her på Konfirmationsportalen kan du også få gode råd til sangskrivning.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk