Konfirmationsportalen > Konfirmationsfest > Takkesang til konfirmationen

Takkesang til konfirmationen

Det er meget almindeligt at konfirmanden laver en takkesang eller en takketale til sin konfirmation. Takkesangen bruges til at konfirmanden får udtrykt sin taknemmelighed til sine forældre, familie og venner.

Da det kan være svært at holde en takketale er det meget udbredt at skrive en takkesang i stedet. Det er selvfølgelig også en udfordring at skrive en takkesang, men man slipper for at skulle tale for en masse mennesker på en gang.

Det er op til dig selv at afgøre hvad du har det bedst med, sang eller tale (begge dele kan også gøres).

Det er selvfølgelig alle tiders hvis konfirmanden kan skrive en sjov og original takkesang, men der er nogle elementer der bør indgå i sangen:

  • Tak til forældrene, både for konfirmation og for “livet”
  • Tak til gæsterne fordi de kom og er med til at fejre dagen
  • Tak for gaverne

Det kan også være en ide at tage sjove historier med fra konfirmandens liv – historier som konfirmanden har oplevet sammen med gode venner og familien. På den måde kan konfirmanden fremhæve venner eller familie som man gerne vil gøre særlig opmærksom på at man holder af.

Det er en god ide at få hjælp af andre til at skrive sangen, enten af familie eller venner eller også kan sangen købes af en professionel sangskriver.

Som nævnt er et alternativ til takkesangen en takketale. Takketalen bør som udgangspunkt indeholde det samme som takkesangen.

Her på Konfirmationsportalen kan du finde flere gode råd til sangskrivning her.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk