Konfirmationsportalen > Konfirmationsfest > Bordplan til konfirmationsfesten

Bordplan til konfirmationsfesten

Bordplan til konfirmationsfesten er en vigtig del af traditionerne og festen. Både fordi der er en række “regler” som man bør overveje og fordi en velovervejet bordplan giver den bedste stemning til festen.

Når du skal lave bordplan til konfirmationsfesten skal du bruge oversigten over hvordan bordene skal stå og hvilke gæster der er inviteret.

Som udgangspunkt skal konfirmanden og den nærmeste familie sidde således:

Søskende Kvindelig fadder Far Konfirmanden Mor Mandelig fadder Søskende

 

Det er en god ide at placere konfirmanden så denne kan se alle sine gæster. Konfirmanden skal have sin mor på den venstre side og sin far på den højre. Derefter kommer den kvindelige og den mandlige fadder og til sidst søskende (se ovenstående skema).

Alternativt kan en konfirmanden (hvis det er en pige) sidde med mellem far og den mandelige fadder. Eller hvis konfirmanden er en dreng sidder denne han mellem mor og den kvindelige fadder.

Bedsteforældre placeres også tæt på konfirmanden. Den øvrige familie og venner blandes ved de øvrige pladser. Det er vigtigt at lave sammensætningen så gæsterne er blandede og derved kommer til at møde “nye” mennesker. Hvis der er mange børn/unge med, bør disse sidde sammen.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk