Borddækning

BorddæningBorddækning – Et godt dækket bord fremhæver maden og gør i det hele taget hele festen meget mere indbydende. Det gælder om lige at gøre det ekstra, som er med til at give middagen det sidste pift med en flot borddækning. Fx er det ærgerligt at servere den lækre mad i hverdagsskåle og hælde den gode vin op i kedelige glas.

I planlægningen af sin borddækning er der en række ting, man bør overveje:

 • Duge og servietter til borddækningen: Gør det nemt for dig selv ved enten at leje duge/servietter eller købe engangs-duge. Duni laver tykke, hvide papirsduge, der næsten ligner stof, og de har også store, hvide stofservietter. Alternativt kan man ofte leje sig til duge og servietter til en fornuftig pris – kontakt din lokale festudlejer.
 • Service til borddækningen: Bestik, glas og serveringsskåle og -fade bør være af samme mærke og farve. Ligesom duge og servietter kan det evt. lejes.
  • Farver til borddækningen: vælg 2-3 farver, som du godt kan lide, og som passer sammen, men overvej også, hvad det er, der skal serveres. Fx kan lyse retter som steg med lys sauce eller en lys suppe komme til helt at forsvinde, hvis det serveres på en mørk dug med grønne servietter. Det giver mest ro på bordet, hvis man anvender en hvid dug – hvid passer til det meste, og man kan give bordet farve vha. blomster, lys og servietter.
  • Buketter og lysestager til borddækningen: Hold højden på lysestager, buketter og anden bordpynt nede. Det er så ærgerligt, hvis gæsterne ikke kan se hinanden på tværs af bordet. Flydelys eller fyrfadslys kan være en god ide, ligesom lave skåle med buketter eller afskårne blomster i små vaser. Du finder eksempelvis blomster til formålet hos Bloomit. Webshoppen leverer til hele landet, eksempelvis Blomster Esbjerg, Blomster Odense og Blomster Roskilde
  • Bordpynt til borddækningen: Der er mange muligheder for kreativ bordpynt til en konfirmationsfest. Konfirmationer holdes typisk i foråret. Derfor er det oplagt at bruge friske grene fra skoven, måske ny-udsprungne bøgegrene. Alternativt er strandsten eller muslingeskaller fra stranden også flot. Udnyt også maden i dekorationen af bordet. Server fx salat og steg på store fade, og sørg for at anrette det, så det ser flot ud. Brug mange forskellige farver i salaten.
  Borddækning, mørkeblåt
  Borddækning, grønt
  Borddækning, gult
  Borddækning, blåt

  Med til overvejelserne af borddækningen, hører også bordplanen – her kan du få inspirationen til bordplanen.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk