Konfirmationsportalen > Blå mandag > Gode råd til konfirmanden om Blå Mandag

Gode råd til konfirmanden om Blå Mandag

Rutsjebane- i Tivoli, Blå MandagTypisk har konfirmander mange penge på lommen til Blå Mandag, og det, i kombination med, at de måske drikker en smule alkohol og trods alt stadig er børn, kan gøre dem til lette ofre for tyverier/røverier. Desuden har de ofte deres nye dyre mærketøj på til Blå Mandag – tøj som også er yndet mål for røvere.

Hvis du som konfirmand udviser sund fornuft, kan du undgå situationer, som er ubehagelige.

En række råd som du bør følge er:

Tag kun de penge med, du skal bruge. Hav pengene et sikkert sted, fx i en pengekat på maven under tøjet.

Overvej om du overhovedet skal tage nogle af dine konfirmationsgaver med på Blå Mandag. Overvej om det fx er smart at tage de nye smykker eller den nye smartphone med på Blå Mandag – for der kan desværre være lommetyve der gerne vil have del i gaverne.

Tag kun de penge frem, du skal betale. Stå ikke og vift med hele formuen, så du ligefrem skilter med, hvor mange penge du har.

Hvad dækker forsikringen på Blå Mandag? Hvis uheldet er ude, så er det ikke alt der er dækket af forsikringen – læs her hvordan du er dækket >>

Gå aldrig alene. Sørg altid for, at I minimum er to sammen hele tiden. Og gå aldrig med nogen, du ikke kender.

Drik ikke alkohol. Det kan godt være, du lige er blevet konfirmeret, men det er ikke ensbetydende med, at du skal drikke, som din storebror. Derfor er det en god ide at undgå at drikke alkohol. Og lad dig ikke presse af andre til at drikke alkohol.

Hvis du bliver provokeret af andre personer, så lad som ingenting og gå fra stedet. Typisk ser man, at en enkelt person provokerer en flok konfirmander, og så snart konfirmanderne svarer igen, så er de pludselig omringet af en stor gruppe bøller, der kun er ude på ballade. Derfor som sagt: forlad stedet, før tingene udvikler sig.

Lad være med at købe ting af folk, du ikke kender – nogle mennesker vil forsøge at udnytte evt. naivitet og prøve at sælge fx stjålne varer til konfirmander.

Sørg for at have en aftale med dine forældre om, at de skal hente dig, når dagen er slut. Ring eller SMS evt. sammen med dem i løbet af dagen.

Læs også: Gode råd til forældrene om Blå Mandag.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk