Konfirmationsportalen > Blå mandag > Gode råd til forældrene om Blå Mandag

Gode råd til forældrene om Blå Mandag

Som forældre har du et ansvar for, at dit barn får en Blå Mandag uden ubehagelige situationer. Du kan gøre mange ting for, at dit barn får en dejlig Blå Mandag, uden at det behøver være for omklamrende.

Her er en række gode råd:

Sørg altid for at vide, hvilke planer dit barn har for sin Blå Mandag. Snak med dit barn om, hvad der skal ske, hvem der skal mødes osv.

Snak med dit barn om, hvor mange penge, det er nødvendigt at tage med. Det er jo ikke nødvendigvis hele formuen, der skal med.

Forklar dit barn, at det er vigtigt altid at følges med vennerne.

Aftal, at dit barn løbende ringer eller SMS’er til dig i løbet af dagen, så du er sikker på, at alt er godt. Sørg også for at lave en aftale om, hvor dit barn tager hen på Blå Mandag.

Aftal at hente dit barn, når dagen er omme, eller sørg for at lave kørselsordning med de andre forældre. I kan også prøve at organisere en gruppe forældre, der er “med” på den Blå Mandag – selvfølgelig ikke sammen med de unge mennesker, men bare i samme område, så konfirmanderne hele tiden har nogle voksne, de kan henvende sig til.

Tal med dit barn om alkohol og virkningen af dette. Selvom de unge nu er blevet “voksne”, så er det ikke en god idé, at de drikker sig fulde på deres Blå Mandag.

Afhængig af, hvor den Blå Mandag afholdes, kan det desværre være nødvendigt at have én eller flere vagter med de unge. Der er set eksempler på grove overfald på konfirmander. Det er typisk i de større byer, at det sker. Ved at have en fornuftig dialog med konfirmanderne før Blå Mandag kan meget undgås.

Hvad dækker forsikringen på Blå Mandag?

Hvis uheldet er ude, så er det ikke alt der er dækket af forsikringen – læs her hvordan dit barns ting er dækket >>

Læs også: Gode råd til konfirmanden om Blå Mandag.

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk