Konfirmationsportalen > Blå mandag > Arrangementer på Blå Mandag

Arrangementer på Blå Mandag

Lav jeres eget Blå Mandag arrangement

Der er mange muligheder for sjove arrangementer på Blå Mandag. Som nævnt under “Gode råd til konfirmanden om Blå Mandag” og “Gode råd til forældrene om Blå Mandag” er det ikke uden risiko at sende de unge mennesker ud på egen hånd. Som et alternativ er en god ide at lave en samlet fest for konfirmanderne. Fx kan man i en by eller i et boligområde gå sammen og lave en fest for de forskellige skolers konfirmander. På den måde har man kontrol over situationen og kan give de unge en festlig aften.

Festen kan holdes som en lukket fest i samarbejde med det lokale diskotek eller i det lokale forsamlingshus. Alternativt kan det være, at den lokale sportsklub er med på ideen – de vil evt. også kunne lægge baner til festlige sportsaktiviteter i løbet af dagen.
Alfa og omega for et godt Blå Mandag arrangement er planlægning. Planlægning vil give tryghed og være med til at gøre arrangementet godt.

Dansende konfirmander
Syngende konfirmander

Før Blå Mandag festen

Det er en god ide at tage de unge med i beslutningerne omkring festen. Det skal være deres arrangement og de skal føle et ansvar. Sørg for, at festen kun er for inviterede, på den måde undgår I, at der dukker personer op, som I ikke kender.

Sørg for at der er “personale” til festen, som kan tage sig af alt det praktiske. Det vil typisk være forældre eller andre med tilknytning til de unge.

Hav en nul alkoholpolitik, beslut fx at der ikke serveres alkohol. Server istedet lækre farverige drinks uden alkohol.

Vær hård, men retfærdig i håndhævelsen af festens regler, og tag de unge med i beslutningerne om de regler, der opstilles for festen.

Under festen

Sørg for, at alle de inviterede føler sig velkomne. Byd velkommen og hold øje med, hvem der dukker op, og hvad deres tilstand er (at de fx ikke er berusede).

Luk kun de inviterede gæster ind og bevar styringen med festen. Sørg altid for, at der er nok voksne til festen, så I føler jeg trygge og har overblikket.

Efter festen

Snak om, hvordan festen gik. Tag imod ris og ros, så det kan bruges til næste fest. Lav evt. et notat fra festen, så erfaringer huskes til næste fest. Husk at inddrage de unge i evalueringen af festen – deres erfaringer er uden tvivl de vigtigste, da det er deres fest.

Gode råd til Blå Mandag

Vi har samlet gode råd til både konfirmander og forældre når der skal fejres Blå Mandag. Du kan læse alle rådene her.

Dansende unge, Blå Mandag

Konfirmationsportalen
Share This
Den ultimative
konfirmationsgave?

Giv en oplevelse!
- Vælg, Betal, Print!
Find de fede oplevelser her!
× Luk